Брз ручек без печење: Макарони со бело вино и лук

Брз ручек без печење: Макарони со бело вино и лук

Направете вкусни макарони со туна, кои брзо се прават а веднаш ќе ги снема од трпеза.

Состојки:

  • 500 гр. макарони
  • 4 чешни лук
  • 1 коцка за супа
  • 1 конзерва туна
  • 2 лажици презла
  • 1,5 дл. бело вино
  • зачини

Подготовка:

  1. Се варат тестенините во солена вода според упатството.
  2. Се чисти и ситни лукот.
  3. Се пржи на масло туната со лук околу 5-6 минути, па се додава вино и се вари уште 5-6 минути, па кога ќе испари се ставаат зачини.
  4. Се додаваат чаша до две вода и коцка супа, па откако ќе проврие, презла, се меша пет минути и се става врз макароните на чинија.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

10 „убијци“ на вишокот калории

Диетален појадок што ќе ве држи сити

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?

Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате

ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ

 

singlepost_text