Се решивте за одмор во Грција? – Листа на храна која никако не смеете да ја внесете

Се решивте за одмор во Грција? – Листа на храна која никако не смеете да ја внесете

Според официјалните прописи, оние кои ќе решат летово да патуваат на одмор во Грција не смеат да внесуваат одреден вид на храна.

Дозволено е со себе да носите два килограми млеко во прав за бебе или храна за бебе, како и килограм храна за миленичиња.

Се внесува до пет килограми овошје и зеленчук, како и 40 цигари.

Не смеете да внесувате млечни производи.