Салата која одлично оди со печен компир, месо или риба, готова за десет минути.
Состојки:
- 10 парчиња млад лук (заедно со зелениот дел)
- 500 гр грчки јогурт (може 400 гр кисела павлака и 100 мл обичен јогурт)
- 4 лажици мајонез
- 1/2 веза магдонос
- 1 лажица оцет
- 1 лажичка сол
Начин на подготовка:
- Зеленчукот ситно исечкајте го па измешајте го со мајонез, јогурт, оцет, посолете и уживајте во вкусната салата.
- Поубава е ако отстои 30 минути, а најдолго во фрижидер може да стои до 2 дена.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Шерпица“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи