Појадок, мезе или вечера: Деликатесни топчиња

Појадок, мезе или вечера: Деликатесни топчиња

Ова е супер рецепт кој често ќе го правите како појадок, вечера или мезе.

Состојки:

  • 300 гр. туна од конзерва
  • 150 гр, крем сирење
  • 100 гр. пармезан
  • 4 лажици презла
  • 1 јајце, малку сол и бибер

Подготовка:

  1. Се матат јајцата со крем исрењето и пармезан, па се додава исцедената туна.
  2. Се става и презла и се прават топчиња.
  3. Се пржат на врело масло додека не поруменат.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб

ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта

Црно бела торта

 

 

singlepost_text