Направете си вкусна глазура за торти како огледало од вообичаени и евтини состојки.
Состојки:
- 2 лажички желатин во прав
- 1 дл. ладна вода
- 1 дл. слатка павлака
- 150 гр. шеќер
- 50 гр. какао
Подготовка:
- Ставете го желатинот во пола децилитар ладна вода, па оставете да набабри, а горе ставете му фолија.
- Се става остатокот од водата со шеќер на оган и се меша полека, па се трга кога ќе зоврие, и се става желатинот, се меша да се растопи.
- Се додава просеано какао, се меша да нема грутки и се лади до некаде 25 степени смесата, па се прелива на торта, не се рамни со нож, сама брзо ќе се стврдне и ќе сјае глазурата.
Уживајте!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега