Направете компири полнети со кајмак кои се топат во уста.
Состојки:
- 4 млади компири
- 150 гр. сланина
- 1 кромид
- 1 чешне лук
- 4 лажици кајмак
- масло
Подготовка:
- Се мијат компирите и не се лупат.
- Се сече горниот дел, се длаби на средина компирот и се ставаат зачини.
- Се сече сланината со кромид и лук, се ставаат компирите во плех, се премачкуваат со масло или маст од надвор, се полнат со смесата и се печат на 200 степени половина час.
- Може и да ги обвиткате со парче сланина, а горе да си ставите кашкавал.
- Врз нив се става кајмак, по желба и магдонос.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи
Полнет ананас со ориз и пилешко
Полнети печурки по најдобар рецепт