Овие зготвени јадења никако не се замрзнуваат – Им се менува целосно составот

Овие зготвени јадења никако не се замрзнуваат – Им се менува целосно составот

Постојат јадења кои зготвени не треба да се замрзнуваат,а тука е зготвениот ориз прв на листата.
Оризот кога ќе се замрзне го губи квалитетот и хранливата вредност, затоа не го замрзнувајте, но ако станува збор за јадење во чиј состав има само малку ориз, тогаш слободно замрзнете ги тие јадења.За разлика од оризот, се замрзнуваат грашок или грав, зошто не го менуваат составот.