Домашен шлаг од белки – Точни мерки и брза подготовка

Домашен шлаг од белки – Точни мерки и брза подготовка

Шлагот од белки со шеќер има супер вкус и се разликува од оној купен во продавница.
Ова е рецептот со точни мерки.

Состојки.

  • 5 белки
  • 5 рамни лажици шеќер

Подготовка:

  1. Се користат јајца кои половина час пред подготовката биле на собна температура.
  2. Се мешаат прво со вилушка белките, па се матат со миксер на најслабо, па на се посилно, до најсилното.
  3. Се става постепено шеќерот и се мати.
  4. Се лади па употребува.

Уживајте!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

singlepost_text