Се топат во уста: Брускети со путер и лук

Се топат во уста: Брускети со путер и лук

Овој пикантен оброк можете да го јадете за доручек или вечера, на вас е да бирате кога.

Состојки:

  • малку путер
  • ситно сечкан лук
  • ситно сечкан магдонос
  • сол
  • пармезан
  • леб

Начин на подготовка:

  1. Растопете путер, додајте лук, магдонос и сол. Со кујнска четка премачкајте го лебот со подготвената смеса. 
  2. Загреаната тава премачкајте ја со уште малку путер, па ставете парче леб, а преку изрендајте малку пармезан. 
  3. Пармезанот ќе биде контраст на благиот вкус на путер, и ќе го заостри вкусот на лукот. 
  4. Пржете на среден оган, по минута-две свртете и оставете да се запече и од таа страна.

Добар апетит!

Повеќе ресепти на Готви.мк:

Брз појадок со туна салата

ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна

ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути

Туна салата со фетучини

Туна салата

Брзо посно предјадење за целото семејство

singlepost_text