Овој пикантен оброк можете да го јадете за доручек или вечера, на вас е да бирате кога.
Состојки:
- малку путер
- ситно сечкан лук
- ситно сечкан магдонос
- сол
- пармезан
- леб
Начин на подготовка:
- Растопете путер, додајте лук, магдонос и сол. Со кујнска четка премачкајте го лебот со подготвената смеса.
- Загреаната тава премачкајте ја со уште малку путер, па ставете парче леб, а преку изрендајте малку пармезан.
- Пармезанот ќе биде контраст на благиот вкус на путер, и ќе го заостри вкусот на лукот.
- Пржете на среден оган, по минута-две свртете и оставете да се запече и од таа страна.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути