Вкусни говедски плескавици кои ќе ги обожавате!
Состојки:
- 500 гр мелено говедско месо
- 1 главица кромид
- 1 чешне лук
- 2 лажици сушен магдонос
- 2 лажици пасиран домат
- 1 белка
Начин на подготовка:
- Кромидот изрендајте го, односно изгмечете го, па во голем сад со вилушка измешајте ги сите состојки. Смесата обликувајте ја во четири плескавици со дебелина од околу 2 см.
- Печете ги 5-6 минути од секоја страна. Ставете ги плескавиците на загреано печиво, прекријте со салата и домат и зачинете со сенф или кечап.
Добар апетит!
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи