Едноставно се подготвува, се пече во рерна, а вкусот е фантастичен!
Состојки:
- маслиново масло
- 30 гр презла
- 30 гр рендан пармезан
- 1 карфиол (одвоени цветчиња и тенки дршки)
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Рерната загрејте ја на 220 степени и во плиток плех ставете хартија за печење или намастете го.
- Во една чинија разматете јајца, а во длабока чинија измешајте презла, рендан пармезан, бибер и сол.
- Карфиолот извалкајте го во јајца, па во презла, а потоа наредете го во плех и печете дваесетина минути, или додека карфиолот не омекне така што ќе можете да го прободете со вилушка.
- На половина од печењето, свртете ги „залаците“ во плехот, така што рамномерно ќе се испечат.
Добар апетит!
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо