Омилениот и највкусен доручек на вашата трпеза за миг!
Состојки:
- 150 гр брашно
- 80 мл млеко
- 1 лажичка шеќер
- малку сол
- 1/2 лажичка прашок за печиво
Начин на подготовка:
- Замесете тесто и месете го 5-6 минути да биде глатко. Ќе биде малку потврдо, но така мора. Ставете го во кеса, па во фрижидер 20 минути. Развлечете и поделете во 3 топчиња и секое топче развлечете го тенко во големина на чинија.
- Во тава ставете масло и оставете добро да загрее. Спуштете ја првата лепиња, па свртете ја. Испечете ги и другите лепињи и послужете.
Уживајте!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот