Намирници кои го чуваат срцето – спречуваат удар

Намирници кои го чуваат срцето – спречуваат удар

Овие намирници се добри за срцето, јадете ги често.

Магдонос – помага за да се зајкне срцето, богат е со витамин Ц и намалува ризик од срцеви заболувања.

Ореви – го регулираат односот на добар и лош холестерол.

Бадеми – добар е за срцето, богат со витамин Е и здрави маснотии.

Јаболко– спречува создавање згрутчување на крвта и го крева нискиот притисок.