Кога се користи сода, кога прашок за пециво – важно правило во кујната

Кога се користи сода, кога прашок за пециво – важно правило во кујната

Во јадењата особено тестата се користи сода или прашок за пециво, а ова е разликата.
Сода се користи во киселкасти јадења и состојки, како лимонов сок, па така се добива волумен.

singlepost_text