Вкусно пилешко месо во крцкава кора – јадење кое ќе го правите постојано.
Состојки:
- 400 гр пилешко филе
- 100 гр брашно
- 2 лажици презла
- 1 лажичка црвена пипер
- 2 јајца
- 150 гр корнфлекс
- малку сув зачин
- сончогледово масло
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Пилешкото филе исечкајте го на парчиња со големина на залаци. Корнфлексот издробете го, па измешајте го со презла и црвена пипер. Парчињата пилешко посолете ги и побиберете ги, извалкајте ги прво во брашно, па во разматени јајца и на крај во смеса од корнфлекс.
- Пржете на тава во загреано масло додека месото не добие убава боја и крцкава кора, па послужете додека е топло.
Добар апетит!
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо