Чоколаден тарт

Чоколаден тарт

Неодолив десерт – чоколаден тарт со калинка…

Состојки:

  • 250 гр бисквити
  • 100 гр растопен путер
  • 350 гр чоколадо за готвење
  • 500 мл слатка павлака
  • 1 мала шолја исчистена калинка

Начин на подготовка:

  1. Сомелете бисквити и добро измешајте ги со растопен путер, па ставете во сад за тарт и ставете во фрижидер еден час. 
  2. Во слатката павлака растопете чоколадо и тргнете од рингла, изладете и прелијте преку бисквитите. Посипете со исчистени семки од калинка и ставете во фрижидер на околу 3 часа, односно додека чоколадото не стврдне.

Уживајте!

Повеќе десерти на Готви.мк:

Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома

Супер рецепт: Леден кафе колач

Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините

Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега

Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат

ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед

singlepost_text