Неодолив десерт – чоколаден тарт со калинка…
Состојки:
- 250 гр бисквити
- 100 гр растопен путер
- 350 гр чоколадо за готвење
- 500 мл слатка павлака
- 1 мала шолја исчистена калинка
Начин на подготовка:
- Сомелете бисквити и добро измешајте ги со растопен путер, па ставете во сад за тарт и ставете во фрижидер еден час.
- Во слатката павлака растопете чоколадо и тргнете од рингла, изладете и прелијте преку бисквитите. Посипете со исчистени семки од калинка и ставете во фрижидер на околу 3 часа, односно додека чоколадото не стврдне.
Уживајте!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега