Ставете малку сода во кафето – ќе се спасите од голема мака и болка

Ставете малку сода во кафето – ќе се спасите од голема мака и болка

Некои видови кафе имаат повеќе киселина и таа штети на стомакот особено ако пиете повеќе од една шолја.Искористете еден трик од кујната.

Ставете сода бикарбона во кафето сосема малку и така со еден прстофат ќе го заштитите желудникот од киселини.

Ова е совршено за неутрализирање киселини.

singlepost_text