Ако имате малку време за да подготвите ручек, ова е идеален рецепт за вас!
Состојки:
- 2 пилешки филеа бело месо
- 200 гр кашкавал
- 300 гр суво месо
- 1 павлака
- 2 јајца
- 3 чешниња лук
- 5 лажици сенф
Начин на подготовка:
- Белото месо исчукајте го и посолете го, наредете во намастен огноотпорен плех. Премачкајте со сенф и со добро изгмечен лук. Преку сенфот изрендајте кашкавал.
- Наредете суво месо, повторно премачкајте со сенф, наредете кашкавал сечкан на листови.
- Разматете јајца и павлака и прелијте преку кашкавалот. Печете 30 минути на 200 степени.
Добар апетит!
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо