Пилешка бајадера: Ручек готов за половина час

Пилешка бајадера: Ручек готов за половина час

Ако имате малку време за да подготвите ручек, ова е идеален рецепт за вас!

Состојки:

  • 2 пилешки филеа бело месо
  • 200 гр кашкавал
  • 300 гр суво месо
  • 1 павлака
  • 2 јајца
  • 3 чешниња лук
  • 5 лажици сенф

Начин на подготовка:

  1. Белото месо исчукајте го и посолете го, наредете во намастен огноотпорен плех. Премачкајте со сенф и со добро изгмечен лук. Преку сенфот изрендајте кашкавал. 
  2. Наредете суво месо, повторно премачкајте со сенф, наредете кашкавал сечкан на листови. 
  3. Разматете јајца и павлака и прелијте преку кашкавалот. Печете 30 минути на 200 степени.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

 

singlepost_text