Направете нешто што е рај за сите сетила, похована фета со мед и сусам.
Состојки:
- 250 гр. фета
- 2 јајца
- 1 лажиче црвен пипер
- 1 лажиче бибер
- 100 гр. брашно
- 100 гр. сусам
- 4 лажици мед
Подготовка:
- Се цеди фетата и се брише, па се сечат парчиња најуредно што можете.
- Се матат јајцата и се става во друг сад брашното со црвен пипер и бибер, па во трет сад сусам.
- Се валка фетата во јајце, брашно па сусам и се прави така со сите парчиња.
- Се пржи на масло од двете страни, па се цедат парчињата на салфета.
- Додека се топли прелијте ги со мед.
Добар апетит!
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи