Никако не го правете ова со пилешкото месо – се полни бактерии и станува опасно

Никако не го правете ова со пилешкото месо – се полни бактерии и станува опасно

Кога спремате пилешко месо, немојте да ја правите оваа грешка.

Месото не треба долго да стои на собна температура, бидејќи така се создаваат бактерии, а тие предизвикуваат болести и проблеми.Уште една катастрофа е тоа да го правите во микро, зошто високата температура ги размножува бактериите.

Најдобро е да го врзете месото во кесе и да го ставите во сад со ладна вода за побрзо да се одмзрне.

 

singlepost_text