Ова се најчестите грешки за пица: Изгегнувајте го ова и ќе биде крцкава горе, мека внатре

Ова се најчестите грешки за пица: Изгегнувајте го ова и ќе биде крцкава горе, мека внатре

Ова се најчестите грешки кога правиме пица дома.

Иако многумина мислат дека тоа нема врска, и дека кашкавал не може да биде многу во пица, сепак не треба да се претерува за тестото убаво да се крене и испече.Пицата секогаш се става во претходно добро загреана рерна за да биде тестото крцјкаво горе, меко внатре.

Не треба да се додава ни многу зеленчук кој пушта вода.

singlepost_text