Еден од омилените десерти за кој не е потребно печење…
Состојки:
- 1 л слатка павлака за готвење
- 170 гр шеќер
- 1 лажичка цимет
- 1 лажичка екстракт од ванила
- 12 листови желатин
- 250 гр смрзнати малини
- 3 лажици шеќер
Начин на подготовка:
- Загрејте слатка павлака, додајте шеќер, цимет и екстракт од ванила. Листовите желатин прелијте ги со вода и оставете да отстојат пет минути. Кога желатинот ќе биде подготвен, измешајте го со слатка павлака. Ставете ја смесата во калапи и почекајте да се изладат, а потоа ставете ги на 3 часа во фрижидер.
- За преливот згответе малини и шеќер. Кога ќе биде готов, изладете го, па прелијте преку панакотите и послужете.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди