Сочен деликатес: Полнета плескавица на посебен начин

Сочен деликатес: Полнета плескавица на посебен начин

Направете вкусна полнета плескавица.

Состојки:

  • 200 гр. мелено месо
  • 1 црвена пиперка
  • 1 лист блитва или спанаќ
  • фета сирење
  • зачини

Подготовка:

  1. Се ставаат зачини на меленото месо и се остава барем еден час.
  2. Се пече и чисти пиперката, се попарува со врела вода спанаќот или блитвата.
  3. Се прават топчиња месо.
  4. Се расплескуваат со проѕирна наместена фолија да се добие облик на плескавица, се става пиперка, фета, блитва или спанаќ и се става друга плескавица горе, па се притиска.
  5. Се пржат на масло или се печат.
  6. ВАЖНО: Ова се мерки за само една плескавица.

singlepost_text