За пити, крофни, кифли – тесто кое стои до седум дена, а вкусно е како штотуку замесено

За пити, крофни, кифли – тесто кое стои до седум дена, а вкусно е како штотуку замесено

Едно тесто за сите пецива, за крофни, погачи, пити, кифли…

Состојки:

  • Place your list items here

Подготовка:

  1. Се соединуваат сите состојки во вангла. Се меси меко тесто.
  2. Се премачкува кеса со малку масло и се става тестото.
  3. Се става во длабок сад и се остава во ладилник најмалку 7 часа пред употреба.
  4. Стои до една недела, супер е за пити, кифли, погачи, крофни…

singlepost_text