Кремасто пилешко месо кое се топи во уста…
Состојки:
- 300-400 гр пилешко бело месо
- 50 гр растопен маргарин
- 5 лажици павлака
- 1 лажица презла
- 3 чешниња лук
- варени компири
- вегета
- сол
- бибер
- зачин по желба
Начин на подготовка:
- Пилешкото бело месо исечкајте го на шницли. Посолете го со вегета или сол. Добро истријте за шницлите да впијат. По вкус можете да ставите и бибер да добие поубав вкус.
- Земете огноотпорен сад и во него на дното наредете компири кои претходно сте ги излупиле и исекле на парчиња. Потоа малку посолете и зачинете со вегета. Од горе редете бело месо кое сте го потопиле во растопен маргарин.
- Потоа павлаката ставете ја во еден сад и во неа ставете презла и вегета, бибер и лук. Тоа убаво измешајте го и ставете преку пилешкото.
- Кога сте ја истрошиле павлаката убаво размачкајте и јадењето е спремно за печење. На почеток ставете фолија преку садот.
- Нека се пече околу 30 минути. Пред крајот од печењето тргнете ја.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Адријана Николиќ“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи