Вака правилно се вари компир – ќе биде мек и нема да се распадне

Вака правилно се вари компир – ќе биде мек и нема да се распадне

Компирот е можеби и најкористениот зеленчук, вкусен е и здрав.

Ако сакате да имате совршено сварен компир, варете го во малку вода, колку да биде покриен.

Секогаш ставете капак малку отворен додека се вари.

Изберете и еднаква величина компири.

Не го лупете пред варење компирот, и кога го лупите нека биде што потенко, па исперете под млаз вода.

Повеќе рецепти на Готви.мк:

ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид

Ремек дело во кујната: Леб од банана

Тазе домашен леб

ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси

Домашниот леб на мајче Вера

Полнет запечен леб