Деликатес: Запечени макарони со туна и кашкавал – крцкава кора и опоен вкус

Деликатес: Запечени макарони со туна и кашкавал – крцкава кора и опоен вкус

Направете вкусен ручек, макарони со туна.

Состојки:

  • 250 гр. макарони
  • 3 конзерви туна
  • 100 мл. инстант пире од печурки
  • 100 мл. павлака за готвење
  • 4 лажици кисела павлака
  • 150 гр. рендан кашкавал
  • 1 главица кромид
  • 1 чешне лук
  • магдонос, сол, бибер, босилек
  • маслиново масло

Подготовка:

  1. Се варат макароните во солена вода.
  2. Во посебна чинија се мешаат туна со 50 мл. павлака за готвење, инстант супата, кашкавал 50 грама, кисела павлака, лук и кромид ситно сечени и зачини.
  3. Се додаваат во макароните исцедени.
  4. Се реди се во огноотпорен сад и се става горе останатата павлака со кашкавал рендан.
  5. Се пече 25 минути на 200 степени.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки