Вака правилно се суши овошје за чај – напитокот за зимата

Вака правилно се суши овошје за чај – напитокот за зимата

Нема ништо подобро од чај од сушено овошје.Кората од овошјето ги задржува сите витамини и мириси при сушење, има природен облик и е супер додаток.

Важно е пред сушење добро да се измие, да се излупи што поситно.

Се суши на собна температура, па во загреана печка.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Чај за желудникот – нема да имате мака

Чај кој лекува од сите болести и чисти од отрови

Чај против слабокрвност

Домашни чајни кекси

Чај од шумска јагода

Чај од леска – малкумина знаат колку лекува