Неодоливи топчиња од моцарела…
Состојки:
- 500 гр мини моцарела
- 1 јајце
- лебни трошки
- 200 гр јогурт
- 50 гр мајонез
- 2 лажици кисела павлака
- 1 чешне лук
- 2 лажички сув копар
Начин на подготовка:
- Секое топче моцарела извалкајте го во јајце и потоа во лебни трошки. Печете во длабоко масло додека не поруменат.
- Од јогурт, мајонез, павлака, иситнет лук и копар разматете сос, изладете и послужете во сад.
- Похованите топчиња набодете ги на чепкалки и послужете ги со сос од копар и јогурт.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи