Од гибаница никогаш доста, направете ја највкусната.
Состојки:
- 500 гр. кори
- 125 гр. маргарин
- 1 шолја масло
- 250 гр. сирење
- 400 гр. кисело млеко
- 4 јајца
- 1 шолја кисела вода
- 1 шолја млеко
Подготовка:
- Се цеди киселото млеко со газа. Се меша со ронетото сирење.
- Се растопува маргаринот и се меша со масло, се редат корите во плех за печење, така што на секоја кора се става од загреаната маснотија, а на секоја трета кора се става смеса со сирење.
- Се сече гибаницата на квадрати и се става остатокот од маргаринот со масло и изматено млеко со јајца со кисела вода.
- Се пече на 200 степени додека не порумени.
- Кога ќе се извади се прска малку со кисела вода.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси