Меки и вкусни шницли од бело месо

Меки и вкусни шницли од бело месо

Едноставно се прават, а одлични се и за свечени прилики…

Состојки:

  • 1/2 кг пилешко бело месо
  • 1 кромид
  • 2 чешниња лук
  • 3 парчиња леб
  • 2 дл млеко
  • сол
  • бибер
  • малку масло

Начин на подготовка:

  1. Белото месо и кромидот сомелете ги. 
  2. Во сад ставете млеко, додајте 3 пачиња леб, измешајте, па соединете со месото. 
  3. Правете плескавици и секоја од горе намачкајте ја со малку масло. 
  4. Ставете ги во намастена тепсија и печете ги на 200 степени додека не поруменат.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо