Не ни се допаѓа мирисот, но многу е здрав – јадете праз често

Не ни се допаѓа мирисот, но многу е здрав – јадете праз често

Навистина здрава намирница која помага за многу состојби.

Празот има витамин Б6, витамин А, го подобрува видот, помага и за коските со витамин К, како и манганот во себе.

Го намалува холестеролот во крвта.

Помага и за срцеви заболувања.

Помага и да се редуцира ризикот од срцеви болести.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Чај за желудникот – нема да имате мака

Чај кој лекува од сите болести и чисти од отрови

Чај против слабокрвност

Домашни чајни кекси

Чај од шумска јагода

Чај од леска – малкумина знаат колку лекува