Деликатесни: Запечени макарони со мелено месо

Деликатесни: Запечени макарони со мелено месо

Направете вкусен ручек со тестенини и мелено месо.

Состојки:

  • 400 гр. макарони
  • 400 гр. мелено месо
  • 150 гр. кечап
  • 2 јајца
  • 200 мл. јогурт
  • сол, вегета и оригано

Подготовка:

  1. Се варат макароните во солена вода и се цедат.
  2. Се загрева масло на тава и се пржи месото со сол и пола шолјиче вода, па се динста 10 минути.
  3. Се ставаат зачини по вкус.
  4. Се ставаат макароните во огноотпорен сад, па се става месото, па кечап, па останатие макарони.
  5. Се матат јајцата со павлака и јогурт и се преливаат макароните.
  6. Се печат на 200 степени 30 минути.

Добар апетит!

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки