Дали треба да се пие вода пред или со јадењето – едното е многу опасно

Дали треба да се пие вода пред или со јадењето – едното е многу опасно

Препорачливо е да се пијат два литри вода на ден, а сепак важно е и кога се пие.
Многу луѓе јадат и пијат вода, но тоа е погрешно. Нутриционистите велат да внимавате колку вода пиете и кога ја пиете за да не пречи на процесот на варење храна.
На телото му требаат два часа да го свари тоа што се изело, храната од грлото оди во стомакот, па ако пиете вода пред јадењето или со него, му сметате на процесот на варењето.
Пијте чаша вода пред јадењето, околу половина час.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Смеса за откажување од цигари

Со ова ќе ги снема дамките од кафе и цигари

Ослободете се од мирисот на цигари дома

Изгасете ги цигарите еднаш засекогаш

Храна против цигари