Направете вкусен ручек со бајатиот леб од дома, наместо да го фрлите.
Состојки:
- 4 јајца
- 150 мл. млеко
- 200 мл. кисела вода
- 80 мл. масло
- 2 лажички песто сос
- 150 гр. сирење
- 150 гр. сувомеснато
- малку сол и прашок за пециво
- 1 стар леб
- малку кашкавал
Подготовка:
- Се сече на мали делови лебот, па во сад се матат јајца со млеко и кисела вода со масло. Се става песто, прстофат прашок за пециво и сол.
- Се става лебот и се остава да впие и да се соедини.
- Се додава по потреба кисела вода ако ви е сув лебот.
- Се додава и изронетото сирење, па сеченото сувомеснато по избор.
- Се става во тепсија со хартија за печење.
- Се пече околу 30 минути на 200 степени, а пред крај се става кашкавал и се враќа да се стопи.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути