Испробајте го овој рецепт за меки колачи кои заведуваат на првиот залак!
Состојки:
- 150 гр шеќер
- 300 мл кисела вода
- цимет
- 2 чаши брашно
- 3 лажици џем за тесто
- 3 лажици џем за премачкување
- 1 прашок за пециво
Начин на подготовка:
- Во чинија ставете брашно и прашок за пециво и добро измешајте, потоа додајте шеќер, цимет, кисела вода и на крај додајте 3 лажици џем по избор.
- Измешајте сè и ставете во намастен плех. Печете на 180-200 степени 30-35 минути.
- Печениот колач премачкајте го со џем и прелијте го со глазура од чоколадо.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта