Вкусни канелони со блитва и козјо сирење…
Состојки:
- 200 гр блитва
- 500 гр козјо сирење
- 1 чешне лук
- прстофат мускатно оревче
- 200 гр канелони
- 50 гр изрендан пармезан
- 500 мл павлака за готвење
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Загрејте ја печката на 200 степени. Блитвата бланширајте ја, исечкајте ја и додајте сирење. Додајте мускатно оревче, изгмечен лук и босилек.
- Наполнете ги канелоните со смеса и наредете ги во намастен плех. Прелијте со павлака за готвење во која сте додале сол, бибер и пармезан. Печете околу 45 минути на 200 степени.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи