Брза и вкусна пита од кисела зелка за деновите на пост…
Состојки:
- 500 гр кори за пита
- 1 кг кисела зелка
- 300 мл масло
- 300 мл вода
- малку сол
Начин на подготовка:
- Зелката ситно исечкајте ја и ставете ја да се динста на масло и додајте вода. Кога зелката ќе биде мека, тргнете од шпорет и оставете да се излади. Ставете две кори, а потоа ред зелка, потоа две кори, па ред зелка и на крај свиткајте.
- Постапката повторете ја и со останатите кори и зелка. Питата ставете ја во намастен плех и печете во загреана рерна на 180 степени 45 минути.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи