Нема веќе неред и масни дамки: Вака маслото нема да прска во тава

Нема веќе неред и масни дамки: Вака маслото нема да прска во тава

Сите знаеме колку е напорно, колкав проблем е прскањето на маслото од тава и колку создава неред и нечистотија.

Сепак, има лесен начин како да не треба да чистите по пржењето во тава.

Се што треба е само еден трик. Ставете малку сол во маслото и верувајте ќе го сведете прскањето на минимум.

 

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Смеса за откажување од цигари

Со ова ќе ги снема дамките од кафе и цигари

Ослободете се од мирисот на цигари дома

Изгасете ги цигарите еднаш засекогаш

Храна против цигари