Деликатес на денот: Похована риба – одлично оди со тартар

Деликатес на денот: Похована риба – одлично оди со тартар

Направете похована риба со супер вкус.

Состојки:

  • 1 кг. филети риба
  • 2 јајца
  • 50 мл. млеко
  • 1 шолја брашно
  • 2 шолји презла
  • 40 гр. пармезан
  • 3 лажици сусам
  • Сол и бибер и масло

Подготовка:

  1. Филетите се делат на пола, се сечат и се става сол и бибер на нив, па убаво се цедат.
  2. Се матат јајцата со млеко и сол, а на презлата и се става пармезан и сол.
  3. Се става брашно во посебен сад.
  4. Се става масло во тава, па се земаат филети, се валкаат во брашно, јајца, презла и се пржат.
  5. Се вртат од двете страни.
  6. Се вадат на салфета да се исцедат.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Совршен рецепт за риба деликатес

Риба во сос од сенф

ВИДЕО РЕЦЕПТИ за посни пити, посни салати и риба

Малку време за деликатес: Риба полнета со компир

Поздрава е од што се мислеше – зошто да јадете риба често?

Вкусен риба деликатес од рерна