Вкусна салата со тиква и леблебија.
Состојки:
- 1 кг. тиква
- 200 гр. леблебија
- 4 домати
- 30 гр. рукола
- 4 чешни лук
- 5 лажици маслиново масло
- ½ лимонов сок
- сол и бибер
Подготовка:
- Се чисти и сече тиквата на коцки, па се ситни и лукот.
- Се ставаат во сад и се става масло, а потоа се распоредува на плех и се пече на 200 степени околу половина час.
- Се става потоа во сад со сечените домати, со масло, зачини, лимонов сок и леблебијата.
- Се става и измиената рукола и се меша.
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути
Брзо посно предјадење за целото семејство