Риба деликатес: Ослич на компири, ручек за малку пари како од рибен ресторан

Риба деликатес: Ослич на компири, ручек за малку пари како од рибен ресторан

Направете риба за ручек со компир со посебен вкус.

Состојки:

  • 500 гр. ослич
  • 1 кг. компири
  • 50 мл. масло маслиново
  • 100 мл. бело вино
  • 5 чешни лук
  • рузмарин
  • бибер, вегета и сол

Подготовка:

  1. Се лупи компирот и се сече на кругови како за мусака, се ставаат зачини и се меша со рузмарин.
  2. Се става на маслиново масло во тепсија компирот и се валка рибата исчистена во зачини, па преку компирот.
  3. Се става ситно истолчен лук и се става бело вино.
  4. Се покрива со фолија и се пече на 220 степени 30 минути.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Совршен рецепт за риба деликатес

Риба во сос од сенф

ВИДЕО РЕЦЕПТИ за посни пити, посни салати и риба

Малку време за деликатес: Риба полнета со компир

Поздрава е од што се мислеше – зошто да јадете риба често?

Вкусен риба деликатес од рерна