Медени колачиња со цимет – се топат во уста

Медени колачиња со цимет – се топат во уста

Направете брзи медени колачиња со цимет.

Состојки:

  • 1 јајце
  • 50 гр. шеќер
  • 60 гр. мед
  • 1 кесе цимет
  • 120 гр. брашно
  • ½ кеси прашок за пециво

Подготовка:

  1. Се мати јајцето со шеќер долго, па се додава цимет и мед, брашно со прашок за пециво.
  2. Се прават топчиња и се редат на подмачкан плех.
  3. Се печат додека не добијат боја.
  4. Се декорираат по желба.

Уживајте!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

 

singlepost_text