Компир со месо во павлака – повкусно и од мусака

Компир со месо во павлака – повкусно и од мусака

Направете вкусно месо со јогурт.

Состојки:

  • 200 гр. мелено месо
  • 3 компири
  • 1 главица кромид
  • ½ шолји кечап
  • 3 јајца
  • 3 дл. јогурт
  • 1 лажица брашно

Подготовка:

  1. Се динста кромидот ситно сечен, се става месото и зачини по желба.
  2. Се лупи и сече компирот на коцки, па заедно со кечапот се додава во месото.
  3. Се крчка се 10 минути па се става во огноотпорен сад, и се запекува 30 минути додека не изврие течноста.
  4. Се става горе на крај смеса од јајца со сол и јогурт и брашно и се запекува уште 10 минути на 200 степени.

 

 

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо