Италијански специјалитет на вашата трпеза: Запечени канелони со спанаќ

Италијански специјалитет на вашата трпеза: Запечени канелони со спанаќ

Направете вкусен италијански специјалитет дома. Запечени канелони со спанаќ.

Состојки:

  • 250 гр. инстант канелони кои не се варат
  • 1 чешне лук
  • 150 гр. моцарела
  • 2 лажици пармезан
  • 440 гр. доматен сос

Фил:

  • 300 гр. спанаќ
  • ½ шолји вода
  • 250 гр. сирење
  • 2 лажици пармезан
  • 1 јајце
  • бибер

Подготовка:

  1. Се вари спанаќот само да омекне, се цеди и се лади, па ситно се сече.
  2. Се меша со рикота, со пармезанот, со јајцата и биберот.
  3. Се полнат со смесата канелоните, па се ставаат во подмачкан плех.
  4. Се меша доматниот сос со лукот кој треба да е испасиран, се става врз канелоните.
  5. Се става моцарела и пармезан и се пече 35 минути на 180 степени.

Добар апетит!

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт