Есенска крем супа – ароматична и вкусна, главна состојка кралицата на есента

Есенска крем супа – ароматична и вкусна, главна состојка кралицата на есента

Ароматична, вкусна и топла чорба за есенските денови, решение за многу ситуации.

Главна улога во неа има кралицата на есента – тиквата.

 

Состојки:

  • 1 лажица маслиново масло
  • 1 главица кромид
  • 2 лажички ким
  • 1,2 кг. тиква
  • 1 л. пилешка супа
  • 3 лажици кисела павлака
  • 1 чешне лук и сол

 

Подготовка:

  1. Се лупи тиквата и се чисти од семки, па се сече на мали делови.
  2. Се пржи ситно сечениот кромид на маслото, па се додава лукот и ким, и се динста уште две три минути, па потоа се става тиквата, се меша, па се додава супата.
  3. Се крчка се 20 минути заедно, додека не омекне тиквта.
  4. Се става се во блендер со павлаката и сол и се ситни.
  5. Се сервира со павлака.

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

singlepost_text