Сјајна пројара со феноменален вкус. Кога еднаш ќе ја пробате постојано ќе ја правите!
Состојки:
- 1 кисело млеко
- малку квасец
- 1/2 прашок за печиво
- 200 гр тврдо сирење
- 2 јајца
- 2 чаши од 200 гр пченкарно брашно
- 1 чаша гриз
- 50 мл масло
- сол
- кисела вода
Начин на подготовка:
- Во чинија ставете проино брашно, додајте гриз и прашок за печиво и измешајте, додајте кисело млеко, малку растворен квасец во малку млака вода, сирењето издробете го на крупно, јајца и сол па замесете поретко тесто и ставете во тепсија која сте ја обложиле со хартија за печење.
- Печете на 200 степени околу 20 минути убаво да порумени.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:
ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО. Рецепт за леб кој не се меси
ВИДЕО рецепт: Чоколадна бисквит торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот