Сите ја правиме оваа грешка со магдоносот – еве кога треба да се стави при печење и пржење

Сите ја правиме оваа грешка со магдоносот – еве кога треба да се стави при печење и пржење

Магдоносот е многу здрав, вкусен и ароматичен и се додава во речиси секое јадење.

Магдоносот се вари и пече, но сепак вака многу ги губи лековитите својства и витамините, па затоа важно е да знаете дека треба секогаш во јадењата кои се печат или варат, да го додавате непосредно пред да го извадите јадењето од рерна или да го тргнете од оган.

Вака нема да ги загуби лековитите својства.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Фолијата не е само за кујна

Ако се потите прекумерно сменете нешто во храната

10 „убијци“ на вишокот калории

Диетален појадок што ќе ве држи сити

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

singlepost_text