Кремаста цезар салата која брзо и лесно се подготвува…
Состојки:
- 1 главица зелена салата
- 300 гр бело месо
- кубети со вкус на пилешко (коцки печен леб)
- 1 жолчка
- 1/2 лажичка сол
- малку маслиново масло
- 1 чешне лук пасирано
- 1 варено јајце
- 1 домат
- пармезан
Начин на подготовка:
- Месото исечкајте го на стапчиња, посолете и испечете. Ставете на хартиена салфета да ја впие вишокот маснотија. Сланината исечкајте ја на мали парчиња.
- За прелив измешајте жолчка, сок од лимон, маслиново масло, пасиран лук, сол и бибер.
- Исечкајте ја салатата, ставете месо и сланина. Додајте прелив, измешајте и украсете со варено јајце, домат и пармезан.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бебина кујна“:
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи