Прсти да излижеш: Златиборски качамак

Прсти да излижеш: Златиборски качамак

Традиционално српско јадење…

Состојки:

  • 200 гр бело пченично брашно
  • 100 гр хејдино брашно
  • 2 вези зеље
  • 150 гр апанаќ
  • 1 лажичка зачин
  • 1 лажица маринада (лук и магдонос во масло)
  • сол
  • бибер
  • масло

Начин на подготовка:

  1. Ситно исечкајте зеље и спанаќ, па накратко продинстајте на масло
  2. Додајте зачини, две чаши вода и сол. Потоа гответе неколку минути.
  3. Додајте пченкарно и хејдино брашно и згответе качамак.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text