Традиционално српско јадење…
Состојки:
- 200 гр бело пченично брашно
- 100 гр хејдино брашно
- 2 вези зеље
- 150 гр апанаќ
- 1 лажичка зачин
- 1 лажица маринада (лук и магдонос во масло)
- сол
- бибер
- масло
Начин на подготовка:
- Ситно исечкајте зеље и спанаќ, па накратко продинстајте на масло
- Додајте зачини, две чаши вода и сол. Потоа гответе неколку минути.
- Додајте пченкарно и хејдино брашно и згответе качамак.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи